Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van Bronckhorst: ‘Wij zitten nog niet op hetzelfde niveau als Ajax’

Vanavond staat de wedstrijd tussen Rangers en Ajax op het programma in de Champions League. En het beloofd een zware dobber te worden van Rangers-coach Giovanni van Bronckhorst. De Nederlandse manager vindt de twee teams niet gelijkwaardig.

“Of we gelijkwaardig zijn aan Ajax? Een team dat recent nog bijna in de finale stond en het al vijf of zes jaar goed doet in Europa? Nee, we zijn nog niet op hetzelfde niveau, maar we ontwikkelen ons”, aldus Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar de laatste Champions League-groepswedstrijd.

“De spelers van Ajax zijn over het algemeen van een hoger niveau”, vervolgt de manager, die ook qua financiën grote verschillen ziet met zijn Amsterdamse collega’s. “Zij hebben een groter budget en hebben voor 100 miljoen gekocht. Dat kunnen we niet vergelijken. Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen”, aldus van Bronckhorst, die met die uitspraak doelt op Calvin Bassey die afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen de overstap maakte naar de Eredivisie.

Rangers zal van goeden huize moeten komen om nog een vuist te kunnen maken in Europa. De Schotten moeten met minimaal vijf doelpunten verschil winnen om over Ajax heen te klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *