Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Francisco Conceição in de wachtkamer bij Ajax’

Francisco Conceição pakte midweeks uit met een fraaie treffer voor Ajax in de Champions League tegen Rangers. De Portugese winger komt er nog maar weinig aan te pas in het eerste van de Amsterdammers.

Gert-Jan Verbeek vindt het raar dat de Portugees pas zo laat gebracht werd, vertelde de oud-trainer van onder andere AZ en Heerenveen bij RTL 7. Er waren tijden dat spelers op veel jongere leeftijd voor de leeuwen werden gegooid. “Toen vanuit de A1. Nu heb je Jong Ajax, dat is een hoger platform. Dan zou je denken bij 0-2: Gooi zo’n jongen er in. We zijn heer en meester in de eerste helft. Laat zo’n jongen een hele helft spelen.”

Verbeek had verwacht dat Schreuder meer speeltijd had voor de jonge Portugees. “In de geest van Cruijff zou je verwachten dat zo’n jongen dan een helft speelt en niet tien minuten.”

Theo Janssen vindt het nog te vroeg om te oordelen over de kwaliteiten van Conceição. “Deze jongen heeft een paar minuten meegedaan, daarin heeft hij een goede indruk achtergelaten. Dit was een goede goal. Maar voor de rest speelt hij eigenlijk zijn wedstrijden in Jong Ajax.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *