Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘WK is geslaagd als we wereldkampioen worden’

Frenkie de Jong wil gaan vlammen met oranje op het WK in Qatar. En de middenvelder heeft maar één doel voor ogen. Namelijk wereldkampioen worden.

Wanneer het WK volgens De Jong geslaagd is? “Als je wereldkampioen wordt, is het uiteindelijk geslaagd”, zegt hij ambitieus voor de camera van Ziggo Sport. “Daar gaan we vol voor. Ik heb niet echt iets anders in mijn hoofd.” Oranje bereidt zich voor op de eerste WK-deelname sinds 2014. Toen was de halve finale het eindstation voor het Nederlands elftal.

Denzel Dumfries kan zich vinden in de woorden van De Jong én de bondscoach, die eveneens vol voor de titel wil gaan. “Dat heeft hij juist naar ons duidelijk gemaakt, want wij moeten het uitvoeren”, zegt de rechtsback tegen de NOS. “Ik deel zijn visie en we gaan er vol voor. Het leeft bij ons in de groep”, zegt de verdediger, die zelf denkt op tijd fit te zijn voor het openingsduel met Senegal.

Oranje zint op revanche, bevestigt Dumfries. “Veel jongens waren er tijdens het afgelopen EK nog bij, daar hebben we toch een bittere nasmaak aan overgehouden. Sindsdien zijn we gegroeid als team. Voor nu zijn we vol vertrouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *