Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Francisco Conceição steeds meer op zijn plek bij Ajax’

Afgelopen zomer betaalde Ajax vijf miljoen euro aan FC Porto voor aanvaller Francisco Conceição. Hij werd binnengehaald als potentiele opvolger voor Antony. De Portugees voelt zich in Amsterdam steeds beter op zijn plek.

“Het was de moeilijkste beslissing uit mijn leven”, begint Conceição in gesprek met Ajax TV. “Vanwege alles wat bij Porto heb meegemaakt. Ik ben heel blij, dit was een belangrijke stap voor mij. Mijn beste momenten bij Ajax moeten nog komen en dat is vast al snel.”

“Ajax is een fantastische club, we spelen altijd mee in de Champions League”, vervolgt de rechtsbuiten, die door de mentaliteit van de club werd aangetrokken. “Er wordt altijd geknokt op titels binnen te halen en te winnen en ieder jaar weer een stukje beter te worden. Die mentaliteit van Ajax heeft me overgehaald om hier te komen spelen.”

Conceição zit steeds meer op zijn plek in Amsterdam. “Ik moest er even inkomen, nieuw teamgenoeten, nieuwe trainer. Alles is anders. In deze beginfase probeer ik me aan te passen, te zien wat er anders is. Ik wen er steeds meer aan, ik kom er steeds beter in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *