Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Jankende Xavi Simons maakte me gewoon even boos’

RKC-doelman Etienne Vaessen heeft geen spijt van zijn woede-uitbarstingen in de wedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren kregen in de blessuretijd een goedkope penalty waar de keeper het totaal niet eens was. Door die strafschop verloren ze met 1-0.

Vaessen vond de gegeven strafschop een ‘lachertje’ en sprak na afloop van een ‘topclubpenalty’ en een regelrechte schande. De RKC-doelman kreeg daarvoor van de KNVB een voorwaardelijke straf, maar spijt zegt Vaessen nog altijd niet te hebben.

In de Showkeepers Podcast vertelt Vaessen snel boos te kunnen worden als hem onrecht wordt aangedaan. “Dat is niet altijd slim, want mijn kleine kijkt ook televisie. Het was misschien overdreven en dat getrek met Simons en Gakpo moet ik misschien niet doen, maar ik sta nog steeds achter mijn woorden.”

Volgens de keeper speelde de emotie hem op dat moment parten. “We speelden een topwedstrijd en ik kon voor het eerst de nul houden, nota bene tegen PSV. Dan glipt het door zo’n moment door de vingers.” Vooral Xavi Simons moest het ontgelden bij de keeper, die niet overal even populair is. “Ik zag daar zo’n jankende Xavi Simons op de grond liggen, die nauwelijks wordt geraakt. Dan word ik gewoon even pissig. Dat mensen me soms uitfluiten, boeit me niks. Ik ben wie ik ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *