Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Lionel Messi is verlosser, dit geeft hem vleugels’

Argentinie wist gisteren op het WK in Qatar met 2-0 te winnen van Mexico. En het was Lionel Messi die de ban brak voor het fanatieke Zuid-Amerikaanse land. In de 64ste minuut zorgde hij voor de 1-0.

Bij de NOS analyseert Marco van Basten: “Die vrije bal was zo slecht, dat wij hier dachten dat het over was. Hij heeft de duisternis gezien. Vijf minuten later komt dat andere moment. Dan ziet de wereld er heel anders uit. Hij is de verlosser voor Argentinië nu. Dat proef je, dat geeft hem vleugels.”

Zijn de Argentijnen nu dé WK-favoriet? San Marco ziet ze als één van de kanshebbers: “Je ziet dat Messi met één actie het verschil maakt. Maar als je als team daar op moet wachten, is het best riskant. Het kan natuurlijk wel, maar het is een groot risico. Verder bestaat het team uit bijna allemaal vechtersbazen. Een hoop fysiek, maar weinig vernuft.”

Van Basten heeft bewondering voor Messi: “Hij maakt het toch weer waar op het moment dat het verschil kan worden gemaakt. Daar gaat het om in het voetbal, dat is wat hem bijzonder maakt. Hij maakt heel Argentinië blij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *