Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dit Oranje is om je voor te schamen’

De Nederlandse media is kritisch op het vertoonde spel van Oranje op het WK in Qatar. Ondanks de groepswinst is het spel van Nederland erbarmelijk slecht te noemen.

‘Je moet terug naar het WK 1990 in Italië voor zo veel Nederlandse armoede in de groepsfase. Na Senegal en Ecuador zag het er ook tegen het nietige Qatar niet uit wat het elftal van bondscoach Louis van Gaal liet zien’, schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. ‘Het is om je voor te schamen zoals dit Oranje tot dusver de geweldige naam en uitstraling van ons land als avontuurlijke voetbalnatie te grabbel gooit op het WK. Het spel is een parodie op het Nederlandse voetbal en waar dat voor staat.’

Ook het Algemeen Dagblad zag Oranje nauwelijks een hoog niveau halen in de groepsfase. ‘En nu wordt het interessant: in de volgende fase zal Oranje wél moeten accelereren. Kan deze ploeg dat, van 0 naar 100 optrekken in vijf seconden? En ook een tijdje plankgas gaan om pak ‘m beet de Verenigde Staten, Argentinië en Brazilië voor te blijven op de route richting finale?’

De Volkskrant is eveneens niet onder de indruk. ‘Van Gaal, eens de protagonist de georganiseerde aanval, brengt nu voetbal van de veiligheid, van de voorzichtigheid, in een verdedigend uitgevoerd systeem.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *