Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ik denk dat we Memphis te groot hebben gemaakt’

Voormalig topvoetballer en trainer Willem van Hanegem is nog niet onder de indruk van Memphis Depay. De aanvaller zoekt in de groepsfase naar zijn vorm maar stelde in de eerste drie wedstrijden nogal teleur. Hij betwijfeld dan ook of hij de verlosser zal gaan worden van Oranje.

Bondscoach Louis van Gaal gaf aan dat de groepsfase zou worden gebruikt om Memphis klaar te stomen. ‘Ik vind dat zelf wat overdreven en ik denk ook dat we hem inmiddels een beetje te groot hebben gemaakt. Een prima speler als hij fit is, maar nu lijkt het alsof alles van hem zal afhangen. Zijn invalbeurten in Qatar waren erg moeizaam en de basisplaats tegen Qatar is mislukt qua spel, alleen niet qua minuten’, schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

‘Of dat vereiste niveau er snel weer is, dat kan ik mij bijna niet voorstellen. Dus moet je ook kijken naar jongens die het vermogen hebben om iets te beslissen. Van Gaal heeft het in aanloop naar Qatar bijvoorbeeld uitgebreid over Xavi Simons gehad. Laat hem dan ook invallen in een wedstrijd die al binnengesleept is en waarin we wel iets van onbevangenheid konden gebruiken’, aldus Van Hanegem.

Simons kwam tot verbazing van veel fans en analytici niet binnen de lijnen tegen de Qatari. De smaakmaker van PSV wacht zodoende nog altijd op zijn eerste minuten tijdens het WK. Mogelijk dient zich in de achtste finales tegen de Verenigde Staten een kans aan voor het toptalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *