Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajacied in tranen na uitschakeling: ‘We moeten kogels opvangen’

Edson Alvarez werd gisteren op het WK in Qatar met zijn Mexico uitgeschakeld in de groepsfase. De middenvelder van Ajax is er erg teleurgesteld over.

Mexico kreeg in de laatste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië genoeg kansen om dik te winnen. De 1-2 zege was uiteindelijk niet genoeg om boven Polen te eindigen. “Ik wil de supporters graag mijn verontschuldigingen aanbieden”, vertelde Álvarez na de wedstrijd in tranen voor de camera van het Mexicaanse medium TUDN. “De fans hebben ons geweldig gesteund. Dat was niet alleen op het veld, maar eigenlijk in alles.”

De uitschakeling komt hard aan in Mexico. De nationale ploeg was de afgelopen zeven WK’s steeds nog van de partij in de knockout-fase. “Dit is echt een harde klap voor ons, er zijn gewoon geen woorden voor. We zijn deze wedstrijd vanaf de eerste minuut op zoek gegaan naar doelpunten, maar het lukte niet. Dit is een bittere pil. Wij moeten bereid zijn om kogels op te vangen om ons land naar de volgende ronde te helpen.”

Op de laatste speeldag van groep C won Mexico zelf met 1-2 van Saudi-Arabië. Polen verloor met 0-2 van Argentinië en gaat op basis van doelsaldo naar de achtste finales. Álvarez weet waar de Mexicanen het hebben laten liggen. “Wij hadden gewoon van Polen moeten winnen, dat was voor ons het beste scenario. Nu kwam alles aan op deze laatste wedstrijd. Dat zorgt voor een vieze smaak in mijn mond.” Mexico speelde met 0-0 gelijk tegen Polen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *