Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

PSV bindt hoofd-jeugdopleiding tot medio 2026

PSV heeft het contract van hoofd-jeugdopleiding Ernst Faber opengebroken en verlengd tot medio 2026. Hij heeft in het voetbal al diverse functies bekleed.

De voormalig profvoetballer startte zijn trainerscarrière in 2007 bij FC Eindhoven, waarna hij klussen op zich nam als assistent van het Nederlands elftal en PSV. Als hoofdtrainer was de geboren man uit Geldrop actief voor NEC en FC Groningen. Ook nam hij de hoofdmacht van de Eindhovenaren zelf één seizoen lang onder zijn hoede, maar daarna trad hij in de functie die hij nu heeft.

“We zijn erg tevreden over de ontwikkeling van onze jeugdopleiding”, begint algemeen directeur Marcel Brands op de clubsite. “Als leidinggevende van de PSV Academy speelt Ernest daar een grote rol in en daarom zijn we blij dat hij bij ons blijft.”

Naast Brands is ook Faber zelf tevreden met zijn contractverlenging. “Het is geweldig om van dat proces deel uit te mogen maken. We steken er met z’n allen ontzettend veel tijd in en we zien het niveau stap voor stap stijgen. De hoofdtrainer van de A-selectie (Ruud van Nistelrooij, red.) neemt de spelers die vanuit de Academy doorstromen zeer serieus en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *