Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Shinji Ono denkt aan terugkeer bij Feyenoord’

Tussen 2001 en 2005 stond de Japanse middenvelder Shinji Ono onder contract bij Feyenoord. De 43-jarige speler is nu nog actief als voetballer in zijn vaderland maar overweegt om terug te keren. Hij wil een rol van betekenis gaan spelen bij De Stadionclub.

Ono denkt met zijn kennis en verleden bij Feyenoord zeker een betekenisvolle rol te kunnen spelen bij de Rotterdammers. “Ik heb veel met Nederland, uiteraard vooral met Rotterdam”, stelt Ono in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb vaker gedacht om een keer terug te keren naar de Kuip, waar ik een mooie tijd had. Covid zette een streep door de plannen, maar het komt er wel van. Misschien kan ik iets voor de club betekenen.”

De Japanner merkt dat zijn land de laatste jaren steeds meer op de kaart komt te staan in de voetbalwereld. Japan wist zelfs de achtste finales te bereiken van dit WK en neemt het maandag tegen Kroatië op. “Iedereen ziet nu weer dat Japan veel interessante spelers heeft, jongens ook die graag naar Europa gaan om hun carrière op te bouwen. Dat aanpassen van die spelers zal makkelijker gaan dan in mijn tijd. De taal is vaak geen probleem meer.”

Feyenoord is nog altijd zeer aanwezig in het hart van Ono, al vertrok de Japanner zeventien jaar geleden. “Van Dennis te Kloese, de nieuwe directeur van Feyenoord, kreeg ik een shirt opgestuurd met de handtekeningen van de spelers die de finale van de Conference League hebben gespeeld. Als teken dat zij mij nog waarderen. Een mooi gebaar, een teken dat ze mij in Rotterdam niet zijn vergeten. Het hangt in mijn huis, Feyenoord was ook voor mij onvergetelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *