Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Denzel Dumfries mist clash in EK-kwalificatie

Afgelopen vrijdag kreeg Denzel Dumfries na de wedstrijd tegen Argentinie nog een rode kaart gepresenteerd van de verschrikkelijke slechte scheidsrechter Lahoz. En dit is een kaar met de nodige consequenties voor de vleugelback.

Hij kon zijn emoties niet in bedwang houden toen diverse spelers, waaronder Nicolás Otamendi, voor zijn ogen juichten en ging verbaal tekeer voordat Lautaro Martínez zijn penalty nam. Dat kwam hem later op zijn tweede gele prent van de avond te staan, waardoor Dumfries automatisch voor het eerstvolgende officiële duel geschorst is.

Op 24 maart 2023 staat het duel pas gepland, maar in officieel verband komt Oranje niet eerder in actie na de uitschakeling op het WK tegen Argentinië. Drie dagen later neemt Nederland het op tegen Gibraltar in eigen land. Na afloop van het duel wilde Dumfries niet kwijt wat er precies was voorgevallen tussen hem en zijn ploeggenoot. “Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *