Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona schrikt van prijskaartje van Sofyan Amrabat’

Sofyan Amrabat kan terugkijken op een goed WK met Marokko en heeft zich hiermee in de belangstelling gespeeld van FC Barcelona. Alleen zijn ze wel geschrokken van het prijskaartje van de verdedigende middenvelder. Hier maakt het medium Relevo melding van.

Het is zo goed als zeker dat Sergio Busquets aan het einde van het seizoen vertrekt bij Barça, dat de markt afspeurt naar een vervanger. Onder meer de namen van Rubén Neves en Martín Zubamendi gaan rond. Van die eerste is echter niet iedereen overtuigd in Camp Nou, en de tweede kost zestig miljoen. De La Liga-koploper kijkt daarom naar alternatieven, waaronder Amrabat.

De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord maakte tijdens het WK in Qatar ook indruk op de beleidsbepalers van Barça, weet Relevo. Hij was onvermoeibaar, ging voorop in de strijd en had een belangrijk aandeel in de zeges op Spanje en Portugal. Hoe hij Kylian Mbappé afstopte na een sprintduel van bijna vijftig meter, wordt in Camp Nou gezien als voorbeeld van zijn inzet.

Amrabat kreeg al uit de eerste hand te horen dat Barcelona hem waardeert, maar de opstelling van Fiorentina bemoeilijkt een transfer. De Italianen verlangen zo’n veertig miljoen euro. Daardoor lijkt een transfer naar Barça, dat nog altijd op de kleintjes moet letten, aan de neus van de middenvelder voorbij te gaan. Andere clubs lijken minder moeite te hebben met de transfersom. Zo zou Tottenham Hotspur serieus in de markt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *