Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Virgil van Dijk kan niveau van Liverpool niet meer aan’

Liverpool verloor gisteren op bezoek bij Brentford met 3-1. Virgil van Dijk was één van de spelers die een erbarmelijke wedstrijd speelde en werd dan ook in de rust van het duel gewisseld door manager Jurgen Klopp.

Met name in de eerste helft was het ondermaats wat The Reds, die een zeer moeizaam seizoen doormaken, lieten zien. Liverpool mocht zelfs van geluk spreken dat het halverwege de wedstrijd ‘slechts’ tegen een 2-0 achterstand aankeek. Tot tweemaal toe werd een doelpunt van Yoane Wissa namelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Het was driemaal scheepsrecht voor de aanvaller, die vlak voor rust een geldige goal maakte en de voorsprong verdubbelde. Brentford was in de negentiende minuut door een eigen doelpunt van Ibrahima Konaté op voorsprong gekomen.

Klopp greep in de rust in door liefst drie wissels door te voeren. Onder meer aanvoerder Virgil van Dijk mocht douchen. Zonder de Nederlandse centrale verdediger schoot Liverpool na rust uit de startblokken. Darwin Nuñez, die gedurende de wedstrijd meerdere aardige mogelijkheden om zeep hielp, leek vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. De treffer van de Uruguayaanse aanvaller werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Even later maakte Liverpool via Alexander Oxlade-Chamberlain alsnog de 2-1.

Het lukte Liverpool vervolgens niet om ook de 2-2 te forceren. Zes minuten voor het ingaan van de blessuretijd werd de wedstrijd beslist door Bryan Mbeumo, die zijn lichaam slim gebruikte in een duel met Konaté en vervolgens koelbloedig afrondde. Door het puntenverlies blijft Liverpool steken op de zesde plaats en blijft de achterstand op nummer vier Manchester United – dat een wedstrijd minder heeft gespeeld – vier punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *