Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Sevilla wil dat Ajax salaris blijft doorbetalen van Ocampos’

Het ziet ernaar uit dat Lucas Ocampos ook in de tweede seizoenshelft voor Ajax zal spelen. Strenge financiële voorwaarden liggen hier namelijk ten grondslag aan. De Amsterdammers huren hem dit seizoen voor vier miljoen euro van Sevilla. Ook al wil de trainer hem daar graag terug hebben, het geld is een struikelblok.

De Spanjaarden willen dat Ajax het salaris van de Argentijn blijft betalen wanneer Ocampos terugkeert in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Daarnaast wil de club niets van de betaalde huursom teruggeven. Ajax ziet dit momenteel echter nog niet zitten en hoopt op betere financiële voorwaarden, om zo definitief van de dure buitenspeler af te zijn. Ocampos kwam sinds zijn huurstransfer slechts 114 minuten in actie voor de Amsterdammers.

Het ziet er niet naar uit dat Ocampos dit seizoen nog een rol gaat spelen bij Ajax, daar hij eind november niet met de selectie van trainer Alfred Schreuder afreisde naar Marbella voor het winterse trainingskamp. Sindsdien is het stil rondom Ocampos, die in de voorbije weken regelmatig werd gespot in het centrum van Sevilla met WK-ganger Papu Gómez. De 28-jarige aanvaller lijkt dus informeel al afscheid te hebben genomen van Ajax.

Sevilla kan Ocampos sportief gezien goed gebruiken, aangezien de club nog altijd op de achttiende plek staat in Spanje. Sampaoli kent de rechtspoot nog van zijn eerste termijn bij de club en is gecharmeerd van zijn kwaliteiten. De tienvoudig international van la Albiceleste kwam eerder al 135 wedstrijden in actie voor Sevilla, waarin hij goed was voor 34 doelpunten en vi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *