Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Daley Blind pakt laag basissalaris bij Bayern Munchen’

Daley Blind staat op het punt om een contract te ondertekenen bij Bayern Munchen. Hier maakt naast De Telegraaf ook het Duitse medium BILD melding van.

Eén detail in het bericht van de Nederlandse krant klopt volgens de BILD echter niet: de eenzijdige optie voor verlenging met één jaar. Het Duitse medium bevestigt dat de verbintenis voor de rest van dit seizoen zal zijn, daarna zal er door de partijen opnieuw om de tafel gezeten moeten worden als ze langer met elkaar doorwillen.

Daar is dus geen automatische optie voor bij Bayern. Zaakwaarnemer Kees Vos heeft zijn cliënt, die een week geleden zijn contract bij Ajax ontbond, bij de Rekordmeister aan als potentiële vervanger van de op het WK zwaar geblesseerde Lucas Hernández.

Tobi Altschäffl, journalist van de BILD, onthult verder nog dat Blind een ‘relatief laag basissalaris’ krijgt in Beieren. Wel kan het bedrag middels bonussen flink oplopen. Die constructie móést Bayern wel aangaan, omdat het in de boekhouding geen grote uitgaven ingepland had deze maand. Vermoedelijk vliegt Blind vrijdag al met zijn nieuwe ploeggenoten naar Doha voor een trainingskamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *