Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax kan flink gaan verdienen aan zomeraankoop’

Analist en voormalig voetballer Kenneth Perez denkt dat zomeraankoop Calvin Bassey wel degelijk van waarde kan zijn voor Ajax. In de rust in het duel tegen RKC viel hij in en volgens de Deen deed hij dit naar behoren.

Na een moeizame eerste helft greep coach John Heitinga in tegen RKC, waarna Ajax alsnog met 3-1 won. Bassey was één van de invallers. “Hij was niet de verlosser, maar met hem kun je verder van je goal spelen en meer druk naar voren zetten”, zegt Perez bij Dit was het weekend. “Hij heeft snelheid genoeg om het op te lossen in de diepte achter je. Hij is gewoon snel en sterk. Kijk, het is een drama aan de bal, maar voor dit soort klussen kun je hem er heel goed bij hebben.”

Perez ziet dat het prijskaartje van 23 miljoen euro aan de Nigeriaanse Engelsman kleeft. “Ze hebben veel te veel betaald voor Bassey, want hij is beperkt in heel veel dingen. Maar hij werd een beetje een karikatuur en de personificatie van het Ajax onder Schreuder. Met linksback doe je hem geen plezier, maar centraal kan hij echt wel van waarde zijn.” De oud-Ajacied denkt dat er in de toekomst zelfs nog geld valt te verdienen. “Als hij er nu even inkomt met zijn snelheid en fysiek, dan komt er wel een keer een Engelse club. Die zijn gek genoeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *