Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

AZ-jonkie pakt uit: ‘Hou ervan tegenstanders gek te maken

Wouter Goes hield zich afgelopen zaterdag knap staande in de kraker tussen Feyenoord en AZ. De pas 18-jarige mandekker bezweek niet onder de druk in De Kuip en stond zijn mannetje. Hij was dan ook niet onder de indruk van de ambiance.

Hij provoceerde zelfs Oussama Idrissi, die hij daarmee een gele kaart aansmeerde. “Ik hou ervan om tegenstanders een beetje gek te maken. Daar word ik sterker van”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Voor Goes was het de tot dusver grootste wedstrijd in zijn carrière. “Het viel mee hoe zenuwachtig ik uiteindelijk was. Dat publiek en onze meegereisde fans, daar speel je voetbal voor. Het liefst speel ik elke wedstrijd voor zoveel mensen. Ik heb me staande gehouden, maar daar heb ik nú even niks aan. En dat laatste gevoel overheerst.”

In de slotminuten incasseerde AZ namelijk de 2-1. “Ik dacht in de slotfase: we gaan het volhouden en trekken de 1-1 over de streep. Maar in de laatste minuut kregen we alsnog een doelpunt om de oren. Dat was echt zuur, zeker als je ziet hoe de bal via Jesper binnenvalt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *