Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Gertjan Verbeek bedankte voor bondscoachschap van Syrie

Gertjan Verbeek heeft de mogelijkheid gehad om de nieuwe bondscoach te worden van Syrie. Alleen heeft de oefenmeester hier vriendelijk voor bedankt. Dit heeft hij laten weten in de rubriek ‘Koffie met Verbeek’ van het programma Vandaag Inside. Toch trekt een nieuwe baan als bondscoach hem wel.

“Ik zou nog weleens bondscoach willen zijn. Van der Looi houdt er nu mee op bij Jong Oranje…”, denkt Verbeek hardop na. “Ik heb het bondscoachschap nog nooit meegemaakt. Dat hoeft niet per se van het eerste nationale team te zijn, dat zou ook een Jong-team kunnen zijn. Maar daar moet je contacten voor hebben. Dat is tegenwoordig belangrijk: niet hoe goed je bent, maar wie je kent.”

Er wordt weleens geïnformeerd naar de zestigjarige trainer, die sinds zijn ontslag bij Almere City in november 2021 zonder club zit. “Je krijgt hier en daar weleens telefoontjes, maar het is nooit concreet geworden. De laatste keer dat ik gebeld werd, was door iemand die op zoek was naar een bondscoach voor Syrië. Dat was nog voor de aardbeving. Toen ik me erin ging verdiepen, bleek dat Mark Wotte daar technisch directeur is bij de bond. Maar drie weken later vond daar die aardbeving plaats. Maar ik had al meteen gezegd: Syrië is mij te onrustig. Dus het moet ook voor mijn vrouw en kind leuk zijn om daar te vertoeven.”

Verbeek ziet zichzelf niet terugkeren als trainer in de Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie. In het buitenland wil hij nog wel bij een club aan de slag. Een nieuw avontuur in Australië, waar hij eerder werkzaam was bij Adelaide United, sluit hij niet uit. “Dat is wel een heel eind weg, maar we hebben het daar wel heel erg naar ons zin gehad. Ik zou het niet uitsluiten als een club in de Australische competitie nog een keer aan mij denkt. Dan zou ik er wel goed over nadenken. Het is daar goed bevallen, ik vond het jammer dat corona uitbrak en wij noodgedwongen terug moesten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *