Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Dusan Tadic: ‘Je geeft altijd honderd procent, maar soms zelfs nog iets meer’

Dusan Tadic is bij Ajax bezig aan zijn vijfde seizoen. En het huwelijk tussen beide partijen is goed te noemen. De Servische aanvoerder heeft dan ook helemaal geen problemen om scherp te blijven bij de club waarvan hij houd.

“Je geeft altijd honderd procent, maar soms zelfs nog iets meer”, vertelt Tadic aan Ajax TV. “Ajax is een heel bijzondere club. Dat wil ik overbrengen op mijn teamgenoten. En hoe moeilijk het is om voor Ajax te spelen. Je moet een speciale band hebben met de fans, de club en de geschiedenis. Kijk nou, Ajax is zo speciaal.”

Tadic heeft er inmiddels honderd gemaakt voor Ajax. Zijn eerste kan hij zich ook nog herinneren, tegen Sturm Graz. “Ik kwam net terug van vakantie en had pas twee dagen getraind met het team. Erik ten Hag zei: je moet er klaar voor zijn, we moeten naar de Champions League. Toen zei ik: geen probleem. Toen scoorde ik. Het was een mooie bal van Mazraoui en ik stond klaar bij de tweede paal om hem binnen te tikken.”

De Ajax-aanvoerder doet er alles aan om zijn teamgenoten diezelfde drive mee te geven. Tadic is duidelijk: “Als je voor je droomclub speelt, voelt het een beetje hetzelfde als het spelen voor je land. Bij elke club heb ik met plezier gespeeld. Vojvodina, FC Groningen en FC Twente zitten allemaal in mijn hart, maar Ajax is mijn leven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *