Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Joseph Oosting belangrijkste kandidaat om Ron Jans op te volgen’

Joseph Oosting is een zeer belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer te worden van FC Twente. De Tukkers moeten namelijk opzoek naar een nieuwe oefenmeester omdat Ron Jans er na dit seizoen mee ophoud.

Hij maakte vorige maand bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt. Dat geldt ook voor technisch directeur Jan Streuer, die vervanger Arnold Bruggink nog wel bijstaat in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Volgens Woerts klopt Twente dus mogelijk aan bij RKC Waalwijk.

“Joseph Oosting, onze trainer van RKC, is op dit moment de belangrijkste kandidaat om Ron Jans op te volgen”, zei de sportmarketeer donderdagavond bij Vandaag Inside. “De naam van Peter Bosz zingt ook rond in het Twentse land, maar ik denk dat hij daar geen zin in heeft. Peter wil in het buitenland werken, ergens bondscoach of trainer bij een grote club worden.”

Oosting verlengde in december zijn contract bij RKC tot de zomer van 2025. De 51-jarige oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Brabantse club, waarmee hij momenteel knap de achtste plaats bezet in de Eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *