Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dit is de grootste vernedering in mijn carrière’

Een flinke klap voor FC Den Bosch. Gisteren verloren ze met maar liefst 13-0 op het veld van PEC Zwolle. Een ongekende nederlaag die je zelden tegenkomt in het hedendaagse voetbal. Na afloop van de wedstrijd stond trainer Jack de Gier voor de camera’s van ESPN om tekst en uitleg te geven.

“Ik denk dat dit het dieptepunt in mijn carrière is, als speler en als trainer”, somberde de 54-jarige trainer. “Als pupil heb ik dit ook nooit meegemaakt. Deze avond zal me nog lang bijblijven.”

PEC Zwolle leidde na twintig minuten met 5-0 en halverwege met 7-0. “Vanaf de eerste minuten ging alles erin. Dan gebeurt er ook iets in de koppies van de spelers. We kwamen niet in de persoonlijke duels en hielden ons niet aan de afspraken. Het zag er gewoon heel slecht uit”, aldus De Gier, die zelf een poging om de schade te beperken zag mislukken. “Bij ons lag hij er aan het begin van de tweede helft alweer in. Dit is een dieptepunt.”

Ook Danny Verbeek reageerde zeer aangeslagen op deze monsternederlaag. “Dit is de grootste vernedering in mijn carrière. We misten vijf, zes spelers en dan kun je zien dat we niet meer betaald voetbal-waardig zijn. We misten de voetballogica. Dan kun je Hans Klok voor de selectie zetten, maar dan gaat het hem niet worden. We staan niet op de rand van de afgrond, maar we liggen erin.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *