Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord heeft beste spits van de Eredivisie’

Analist en voormalig voetballer Kenneth Perez is onder de indruk van Feyenoord-spits Santiago Gimenez. Hij vindt hem dan ook de beste spits uit de Nederlandse Eredivisie. Gisteren scoorde hij een goal tegen FC Volendam en was verantwoordelijk voor de tweede goal.

Hij hield zich bij de tweede treffer knap staande op de achterlijn, wurmde zich langs zijn tegenstanders en zag zijn poging vervolgens via Volendam-speler Damon Mirani tegen de touwen verdwijnen. Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend prees Perez de actie van de spits. “Dit is een kwaliteit die je kunt hebben als spits. Niet iedereen gebruikt zijn lichaam even goed. Hij is misschien niet superlang of supergespierd, maar hij is bonkig en heeft een laag zwaartepunt.”

Volgens de voetbalanalist heeft de spits een goede voetbalintelligentie. “Hij gebruikt de verdediger als draaischijf, dan moet je ook een bepaalde voetbalslimheid hebben. Wat mij betreft is Giménez misschien wel de beste spits op de Nederlandse velden.”

Marciano Vink stelt Perez de vraag of AZ-spits Vangelis Pavlidis niet beter is, waarop de Deen antwoord dat hij de Feyenoord-aanvaller beter vindt. “Ik vind hem zó gehaaid. Hij weet gewoon hoe hij moet bewegen. De ballen komen niet altijd, maar zijn loopacties zijn gewoon super spitsachtig.” Daarbij wijst Perez naar de eerste goal van de spits. “Hij wacht en wacht tot Geertruida die actie heeft gemaakt en pas dán komt hij. Want timing is alles. Je moet het geduld bewaren om op de juiste momenten te lopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *