Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Danny Makkelie heeft gewoon drie rode kaarten gemist

Feyenoord wist gisteren in de Johan Cruijff Arena met 2-3 te winst te pakken tegen Ajax. Wel waren er een aantal discutabele momenten in de wedstrijd. Volgens analist Kenneth Perez heeft arbiter Danny Makkelie namelijk drie rode kaarten gemist.

In de eerste helft spaarde Makkelie Quilindschy Hartman, die zich met geel op zak vergreep aan een Ajacied. “Die slappe verklaring van Makkelie slaat – op basis van hoe hij de eerste kaart gaf – helemaal nergens op”, stelt Perez in Dit was het Weekend.

Perez legt uit: “De eerste is ongeveer op dezelfde positie, met net zo veel Feyenoorders achter de bal, geen veelbelovende aanval, niet heel intens en dan zegt hij dat het niet telt voor de tweede. Dat is gewoon marchanderen en niet de beslissing durven nemen.”

De Deen is helder in zijn oordeel: “Als je in de eerste minuut een doodschop geeft, dan is het gewoon rood. Het is totaal niet relevant en het heeft niets te maken met het aanvoelen van de wedstrijd. Het is een heel vergezochte verklaring om jezelf vrij te pleiten.”

Perez is nog niet uitgeraasd. “Hij heeft drie rode kaarten gemist”, aldus de oud-Ajacied. “Ik vond dat Idrissi en Kudus ook een rode kaart hadden moeten krijgen. Hij mist gewoon drie cruciale momenten. Dat had hij een tijdje geleden ook. Hij kan wel internationaal fluiten, maar hij moet gewoon beter gaan fluiten als hij hier fluit.”

Eén gedachte over “Danny Makkelie heeft gewoon drie rode kaarten gemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *