Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Owen Wijndal is binnenkort zijn basisplaats kwijt bij Ajax’

Owen Wijndal is momenteel de vaste linksback van Ajax maar maakt nou niet bepaald een goede indruk. Analist Henk Spaan vraagt zich dan ook af hoelang hij nog verzekerd is van zijn vaste plek. Hij schrijft in Het Parool dat een plek op de reservebank lonkt.

Hij ziet in Anass Salah-Eddine een gewaagde concurrent voor de huidige linksback va Ajax. Salah-Eddine speelt op dit moment op huurbasis voor FC Twente. In de Grolsch Veste maakt hij indruk op Spaan. Zoveel dat de columnist hem zelfs hoger inschat dan Wijndal.

“Verbazingwekkend is het dat Salah-Eddine pas als invaller bij de selectie van Jong Oranje is gehaald”, vindt Spaan dan ook. “Hij begint weer op te vallen, nu als middenvelder.”

Spaan volgt de linksback al langer. “Ooit zag ik hem ‘uit’ spelen bij AZ met Ajax O19. Hij (toen 17) stond centraal achterin. Bij rust was het 3-1 voor AZ. In de tweede helft stond alles weer normaal en kwam Ajax terug tot 3-3. Linksback is Anass’ positie. Hij is beter dan Wijndal.”

2 gedachten over “‘Owen Wijndal is binnenkort zijn basisplaats kwijt bij Ajax’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *