Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

John Heitinga verwacht meer van miljoenenspits

Ajax-trainer John Heitinga verwacht meer van zijn spits Brian Brobbey. Hij zal hem meer moeten bieden om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij de Amsterdammers. Afgelopen zomer kwam hij voor maar liefst achttien miljoen euro over van RB Leipzig.

Op dit moment is het voor Heitinga duidelijk dat Brobbey het verschil moet maken als wisselspeler. “Als Brobbey erin komt als invaller, moet dat in principe een win-win situatie zijn”, vertelt de oefenmeester bij Ajax TV. “Of je nou voor of achter staat. Met de wapens die hij heeft moet Brian het verschil kunnen maken.”

Toch vindt Heitinga dat Brobbey voor meer moet gaan dan alleen supersub zijn. “Uiteindelijk moet hij ervoor zorgen dat hij de slag wint van zijn concurrent. Dat is het mooie van topsport. Je hebt bijna elke positie normaal gesproken dubbel bezet. Dan kun je als speler vinden dat jij moet spelen, maar je kan het ook gebruiken als motivatie om het te laten zien.”

Brobbey of geen Brobbey, Heitinga blijft wel hoop houden op het kampioenschap. “We zitten nu in een fase waarin we weer opnieuw moeten beginnen. We hebben nog een pittig programma, maar we zullen de hoop nooit opgeven.”

2 gedachten over “John Heitinga verwacht meer van miljoenenspits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *