Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Joey Veerman: ‘Tot half zeven ’s ochtends lopen kotsen’

Joey Veerman werd vorige week voor het eerst uitgenodigd bij het Nederlands elftal maar het eindigde in een ramp. Hij moest namelijk voortijdig met een buikvirus naar huis. Hij gaat nu in op dit opmerkelijke gebeuren.

“De dokter zei dat het een buikvirus was”, aldus Veerman na de wedstrijd voor de camera van ESPN. “Direct na het eten gingen Sven Botman en ik nietsvermoedend naar de kamer. Ik had een beetje buikpuin, Sven een beetje hoofpijn. Ineens begon hij te kotsen en ik ging er achteraan. Hij ging naar zijn eigen kamer toe en om half twee ’s nachts werd ik wakker. Toen heb ik tot half zeven ’s ochtends lopen kotsen.”

De volgende dag bleek Veerman dermate ziek dat het geen zin had om in Zeist te blijven. Daarop ging hij, net als vier ploeggenoten, naar huis toe. “Ik opende ’s ochtends mijn telefoon en toen was de taxi voor Sven al besteld. Ik had ook koorts en ben meteen met de taxi naar huis gegaan. Ik kwam de bondscoach nog tegen, ik leefde nog net aan. Tot woensdag heb ik voor mezelf getraind”, vertelde de inmiddels herstelde Veerman.

Mede door een doelpunt van Veerman won PSV zaterdagavond met 2-4 van NEC. Daarmee zijn de Eindhovenaren nu de nummer twee van de Eredivisie. Stiekem hoopt Veerman zondag op een zeperd van Feyenoord, dat vijf punten meer heeft. “We weten allemaal dat het moeilijk gaat worden, maar Feyenoord heeft zondag een lastig wedstrijdje tegen Sparta. Ik ben zeker voor Sparta, daar zit ook een Volendammer bij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *