Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jordy Clasie wordt moedeloos van zijn AZ

AZ ging gisteren in eigen huis met 0-1 onderuit tegen het goed presterende Sparta. Na de wedstrijd was aanvoerder Jordy Clasie niet te spreken over zijn team. Tegenover de camera’s van ESPN zegt hij er het volgende over…..

“Je wil soms ook niet té negatief zijn, maar je wordt er moedeloos van.” Maar wáár wordt hij dan precies zo moedeloos van? “Dat we zo makkelijk goals tegen krijgen.” “Van tevoren zijn we voor een ding gewaarschuwd: de lange bal van Sparta en dan de lopende mensen”, aldus Clasie. “En als je dan ziet hoe die tegengoal tot stand komt: eigenlijk precies zoals we het besproken hebben. Als je afspraken niet nakomt, wordt het heel moeilijk om wedstrijden te winnen.”

In de absolute slotfase kreeg AZ nog een paar grote kansen, maar die gingen er niet in… “Ook daar word je moedeloos van. Voorheen waren we heel scherp, maar de laatste tijd gaat het stroever dan normaal. De spirit is er echt wel, maar als je de basisdingen verkeerd doet, komt het soms heel dom over. Dat is een dingetje voor ons om zeker aan te werken. Het gebeurt elke week, ik kan elke week wel een bandje van mezelf op gaan zetten. Maar dit moet wel veranderen, anders ga je het als ploeg nog heel moeilijk krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *