Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Opnieuw flinke kritiek op Owen Wijndal

Owen Wijndal werd afgelopen zomer door Ajax voor tien miljoen euro overgenomen van AZ. Maar de overstap is geen succes te noemen. Hij is momenteel derde linksback bij de Amsterdammers.

Hij moest in het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft de concurrentiestrijd laten aan Daley Blind. De ervaren verdediger vertrok echter naar Bayern München, maar een blijvende basisplek zat er niet in voor de miljoenenaankoop.

Sterker nog: op dit moment lijkt Wijndal derde keuze te zijn op linksback. Waar in de eerste weken van Heitinga de voorkeur nog uit ging naar de oud-speler van AZ, werd eerst Youri Baas en daarna kwam Jorrel Hato de basis binnen gestormd.

Willem van Hanegem doet een pijnlijke constatering over Wijndal in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Wat dat betreft moet Owen Wijndal toch met pijn in zijn buik naar Jorrel Hato kijken.” De Kromme gaat verder: “Dat ventje is er eentje voor de toekomst. Dat hij bij de amateurs van Feyenoord heeft gespeeld en door Ajax onder de neus van Feyenoord is weggekaapt bij buurman Sparta, dat vind ik pijnlijk. Natuurlijk, met Quilindschy Hartman heeft Feyenoord een linksback die nog jaren mee kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *