Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Je kan nu zeggen dat AZ beste opleiding van Europa heeft’

Mexx Meerdink is een gelukkig man. Hij wist met AZ onder 19 namelijk beslag te leggen op de Youth League. In de met 5-0 gewonnen finale tegen Hajduk Split was hij belangrijk met twee goals en een assist.

“We kunnen nu wel zeggen dat AZ de beste jeugdopleiding van Europa heeft”, vertelt Meerdink in gesprek met het medium VoetbalPrimeur. “Je wint zo’n finale niet zo maar met 5-0, echt een topprestatie is dit. AZ laat ook veel jonge jongens doorstromen en die mogen meespelen bij het eerste. Die Youth League omschrijft wel hoe goed de opleiding hier is.”

Met twee goals en één assist was Meerdink in de tweede helft zelf ook nog belangrijk in de overwinning. “In de rust van de wedstrijd tegen Sporting CP zat ik nog met een handdoek over mijn hoofd te balen, maar ik heb alles laten vallen voor het duel met Hajduk Split. Dat het dan zo bij elkaar mag komen en ik op deze manier het team mag helpen dat is wel echt fantastisch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *