Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Barcelona aast op Mexx Meerdink’

Mexx Meerdink maakt momenteel furore bij AZ. Met de Alkmaarders onder 19 wist hij namelijk beslag te leggen op de Youth League en dat heeft hem in de belangstelling doen staan van FC Barcelona.

De negentienjarige spits gaf bij de talkshow Khalid & Sophie te kennen Barcelona als droomclub te zien en volgens Sport kan deze droom wel eens werkelijkheid worden. Het Spaanse medium meldt dat Meerdink op de radar is verschenen bij de Spaanse topclub.

De talentvolle aanvaller van AZ kwam dit seizoen nog niet tot scoren in AZ 1, maar was al wel goed voor acht treffers in zeventien duels voor Jong AZ en kroonde zich daarnaast tot topscorer van de UEFA Youth League. Meerdink ligt nog tot medio 2027 vast in Alkmaar en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 500.000 euro.

Meerdink niet de enige op de lijst van Barcelona Naast Meerdink hebben meerdere talenten uit het succesteam van AZ, dat de UEFA Youth League als eerste Nederlandse club wist te winnen, de verlanglijst van Barcelona gehaald. Dit meldt Sport. Onder anderen Ro-Zangelo Daal en Wouter Goes staan naast Meerdink op de radar bij de Spaanse topclub. Het drietal van AZ staat op een lijst met nog veertien andere talenten, waaronder Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) en Rasmus Höjlun (Atalanta).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *