Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Huub Stevens: ‘Besluit Van Nistelrooy is niet verstandig’

Joel Drommel zal vandaag het doel verdedigen in de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Huub Steven begrijpt deze keuze van trainer Ruud van Nistelrooy, maar vindt het niet verstandig.

Drommel kwam twee seizoenen geleden nog voor bijna 4 miljoen euro over van FC Twente, maar wist vooralsnog niet te slagen. Dit voetbaljaar moest hij zijn basisplaats zelfs afstaan aan Walter Benítez, waardoor hij op de reservebank moest plaatsnemen. Vanwege een blessure van zijn concurrent kwam hij nog wel tot vier wedstrijden in de Eredivisie.

Van Nistelrooij maakte Drommel aan het begin van het seizoen de belofte dat hij in de KNVB Beker zijn speelminuten zou krijgen. Met Drommel onder de lat lukte het PSV uiteindelijk om de finale te behalen. Aangezien Van Nistelrooij zich graag aan zijn woord wil houden, heeft hij besloten om de keeper ook tegen Ajax op te stellen.

Stevens vreest dat de hoofdtrainer van PSV een grote fout begaat door Benítez buiten het basiselftal te houden. “Ik zou in een finale altijd met mijn sterkst mogelijke team spelen”, zo vertelt Stevens in een interview in De Volkskrant. “Maar als Van Nistelrooij de belofte heeft gemaakt, kan hij nu niet meer terug. Dan verliest hij zijn geloofwaardigheid.”

Hij vindt het echter wel te prijzen dat Van Nistelrooij aan zijn volledige selectie denkt. “Je moet het menselijke aspect nooit uit het oog verliezen, maar we hebben het wel over profvoetbal waarbij het draait om winnen van prijzen. Je kunt een tweede doelman ook op een andere manier betrokken houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *