Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Analist kritisch op Ajacied: ‘Gedraagt zich als een idioot’

Analist en voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart heeft zich gisteren gestoord aan het gedrag van Davy Klaassen in de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Dit zei hij in het programma Studio Voetbal op de NOS.

De eindstrijd in de KNVB Beker was voor beide clubs de laatste kans om nog een prijs aan het seizoen over te houden. Waar PSV ruim een week geleden in de competitie nog overtuigend met 3-0 won, wilde de ploeg van John Heitinga dit een week later voorkomen. Het leverde een onstuimig duel op waarin veel opstootjes te zien waren.

Na afloop van de wedstrijd, die PSV na strafschoppen winnend afsloot, ging het dan ook over het gedrag van de spelers op het veld. Zo vond Van der Vaart het niet te bevatten dat Ajax ervoor koos om hierin mee te gaan en vergat te voetballen. De Amsterdammers kwamen mede daardoor niet in het spel om PSV pijn te doen.

Waar Dusan Tadic opnieuw voorop in de strijd ging, vond Van der Vaart vooral Klaassen irritant. “Hij is voor mij de allerliefste jongen die er is, maar hij gedraagt zich op dit moment als een idioot op het veld. Hij is overal als de kippen bij om iemand een duw te geven. Als we supporters vragen zich te gedragen, doe dat dan ook op het veld”, zo laat de voormalig profvoetballer weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *