Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘John moet zijn stempel drukken bij Ajax’

Dwight Lodeweges, assistent-trainer van Ajax ziet dat John Heitinga er momenteel bovenop zit. Hij vindt ook dat dat nodig want de prestaties van de Amsterdammers zijn erbarmelijk te noemen. Onder bondscoach Ronald Koeman was dat wel anders.

Bij Oranje kreeg Lodeweges alle ruimte om plannen in te dienen en ook uit te werken. De 65-jarige oud-trainer van onder meer SC Cambuur en sc Heerenveen werd naar het WK in Rusland gestuurd om daar systemen te analyseren. “We hadden beet bij België: die speelden met de backs hoog, drie centrale verdedigers en een box op het middenveld”, zegt de Voorthuizenaar bij de NOS. “We konden zo’n beetje alle spelers invullen. Dat hebben we met beelden gepresenteerd aan Koeman en na een uur kletsen zei die: we gaan het zo doen. Dat vind ik prachtig.”

Op dit moment is Lodeweges assistent-trainer van Ajax en is Heitinga de hoofdtrainer. Daar werkt het toch wel wat anders. “Ja, die zit er meer bovenop. Maar dat moet ook. Als je een topclub leidt die niet aan de goede kant van de medaille zit en je moet dat herstellen, dan doe je dat niet met zoete broodjes. John moet zijn stempel drukken.”

Eén gedachte over “‘John moet zijn stempel drukken bij Ajax’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *