Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

17-jarige flitser: ‘Als iets beter kan, zeg ik dat tegen Tadic’

Mika Godts voelt zich bij Ajax helemaal op zijn plek. De pas 17-jarige aanvaller nam een penalty in de bekerfinale en benutte deze netjes. De jonge Belg is niet op zijn mondje gevallen en als hem iets niet bevalt dan zal hij dat zeggen ook.

Godts spreekt met Het Nieuwsblad over zijn periode bij Ajax. De Amsterdammers haalden de tiener eind januari op bij Jong KRC Genk. “Het gaat er hier een stuk harder en directer aan toe dan in Genk, maar dat ligt me. In mijn spel leg ik sowieso lef, want ik ben iemand die de bal vraagt en dan de tegenstander opzoekt, een beetje uitdaagt”, meent Godts, die bij Jong Ajax al een goede indruk maakte en tegenwoordig minuten maakt bij het eerste.

De jonge Belg weet wat er bij hem wordt gevraagd in de hoofdstad. “Naast het veld zeg ik ook waar ik aan denk. Ik ga hier niet tegen Tadic liggen te roepen, maar als ik iets zie dat beter kan, zeg ik hem dat gewoon”, vervolgt Godts, die blij is nu al minuten te maken voor Ajax 1. “Dit is waar Ajax voor staat. Nog meer dan Genk zet het in op doorstroming van de eigen jeugd. De wisselwerking tussen Jong Ajax en Ajax 1 vind ik ook top. Pas een uurtje van tevoren weet ik soms pas met wie ik meetrain, maar dat is niet erg. Het zet je op scherp.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *