Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Henk ten Cate heeft nieuwe baan te pakken

Henk ten Cate gaat aan de slag als assistent-bondscoach bij Suriname. Hij zal daar Aron Winter gaan assisteren bij zijn werkzaamheden. Hij was het meest recentelijk actief in de Verenigde Arabische Emiraten.

In 2021 stond hij enige tijd voor de groep van Al-Wahda. Eerder was hij werkzaam voor clubs als NAC Breda, Vitesse en Ajax (hoofdtrainer) alsmede FC Barcelona en Chelsea (assistent-trainer). Ten Cate heeft een Surinaamse moeder. Nu gaat hij dus voor het eerst aan de slag in zijn moederland. Op de website schrijft de voetbalbond van Suriname dat het nationale team inzet op deelname aan de Gold Cup en het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Suriname hoopt dat Ten Cate onder meer twijfelende spelers gaat overtuigen om voor Suriname te kiezen. Overigens maken ook Ryan Koolwijk en Roberto Godeken deel uit van de technische staf van Winter, waar Brian Tevreden als technisch adviseur fungeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *