Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jorrel Hato heeft advies voor trainer Heitinga

Ajax speelde gisteren in eigen huis met 0-0 gelijk. Door dit resultaat kunnen de Amsterdammers een ticket voor de Champions League vergeten. Toch was linkervleugelverdediger Jorrel Hato één van de lichtgevende puntjes.

Hij kreeg dit jaar van John Heitinga de kans. De hoofdtrainer kende hem nog uit zijn periode bij Jong Ajax en had het gevoel dat Hato het niveau van het eerste team aan zou kunnen. Het talent betaalde Heitinga uit met een uitstekende periode, waarin hij Owen Wijndal en Youri Baas achter zich hield en linksback kwam te staan.

In de Johan Cruijff Arena mocht hij tegen AZ opnieuw aantreden en bleef hij, ondanks de mindere vorm van zijn ploeggenoten, overeind staan. “Dat is lastig. Het is jammer dat we op dit moment niet top draaien”, zo stelt Hato tegenover onder meer Voetbal International. “Maar we moeten door. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en die moeten we allemaal winnen.”

Heitinga liet Mohammed Kudus tijdens de rust in de kleedkamer achter en bracht Wijndal, waardoor Hato centraal achterin kwam te staan. De defensieve kracht speelde in de jeugd altijd op deze positie en wist dan ook wat hem te wachten stond. Het kostte hem daarom geen moeite om ook in het hart van de verdediging zijn niveau te halen.

“Het is niet zo moeilijk om op die positie te spelen. Ik ben inmiddels gewend om op beide posities te spelen. Ik voel me in het centrum ook meer comfortabel, dus er komt geen andere spanning bij kijken”, aldus Hato. Deze week kreeg hij van Ajax te horen dat hij officieel onderdeel is van de selectie van Ajax 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *