Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

FC Basel wil fors betalen voor speler van ADO Den Haag

ADO-mandekker Finn van Breemen is dichtbij een overstap naar de Zwitserse topclub FC Basel. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Ze zouden namelijk een fors bod hebben neergelegd bij de club uit de ‘Hofstad’.

Basel zit al langer achter de twintigjarige centrumverdediger aan en wil nu één miljoen euro betalen. Daarmee voldoet de twintigvoudig Zwitsers kampioen aan de afkoopsom in het contract. Een transfer lijkt dan ook snel zijn beslag te kunnen krijgen. Het AD spreekt van een ‘serieus geldbedrag’ voor ADO. Slechts vijf spelers leverden de club ooit meer op dan Van Breemen.

De jonge mandekker beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij ADO, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Met name onder Dick Advocaat groeide hij uit tot vaste waarde. Van Breemen speelde tot dusver achttien duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan zestien als basisspeler. Bij FC Basel zou hij ploeggenoot worden van Wouter Burger. De Zwitsers staan op de drempel van de Conference League-finale na een 1-2 zege bij Fiorentina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *