Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ronald Koeman selecteert Cillessen ‘gewoon’ voor Oranje

Jasper Cillessen maakt deel uit van de voorselectie van Oranje. Dit heeft bondscoach Ronald Koeman vanochtend laten weten in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’.

Hij is de afgelopen week geregeld onderwerp van gesprek. Na zijn grote fout tegen sc Heerenveen, vorige week zaterdag, ging het afgelopen vrijdag tegen FC Twente weer bijna mis. De doelman oogt onzeker, ziet ook Koeman. “Ja, daar maak ik me wel zorgen om. Ik praat er ook met Patrick (Lodewijks, keeperstrainer, red.) over. Hij is ook twee keer bij NEC geweest en heeft daar met Jasper gesproken”, aldus Koeman bij Goedemorgen Eredivisie.

In April ging Cillessen twee keer in de fout tegen Vitesse. “Oke, dat zal iedere keeper overkomen. Maar ik schrok meer van die laatste goal tegen Heerenveen. En dan zie je toch, en ik heb gisteren ook beelden gezien, een stukje onzekerheid en vertrouwen dat hij als keeper op dat moment mist.”

Koeman neemt hem desondanks gewoon op in de voorselectie van Oranje, dat op 14 juni de halve finale van de Nations League speelt tegen Kroatië. “Hij staat op de voorselectie ja”, waarna in de studio van ESPN weer zijn fout tegen Heerenveen wordt aangehaald. “Ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die een keeper een keer maakt. Volgens mij heeft dit met zijn hele situatie te maken. Normaal is het gewoon een erg goede keeper. Dan accepteer je ook foutjes. Maar het zijn er wel een aantal in een korte periode. Maar om definitief te zeggen dat hij niet meer in beeld is, vind ik ook niet terecht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *