Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ronald Koeman neemt het op voor Ruud van Nistelrooy

Gisteren werd bekend dat Ruud van Nistelrooy per direct stopt als trainer van PSV. Bondscoach Ronald Koeman kan zich vinden in deze beslissing. Hij snapt dat de voormalig spits geen draagvlak meer zag om door te gaan.

Koeman was woensdag eregast bij het Kampioensdiner, waar hij meerdere Keuken Kampioen Divisie-awards uitreikte. ESPN vroeg de keuzeheer naar het plotselinge vertrek van Van Nistelrooij bij PSV. “Ik ken Ruud. Ik heb er zeer veel respect voor dat je zo’n beslissing neemt en daar zal hij zijn goede redenen voor hebben.”

“Dat het tot dit leidt is voor PSV, maar uiteindelijk ook voor Ruud, pijnlijk”, aldus Koeman, die Van Nistelrooij graag in zijn eigen staf had opgenomen. Koeman snapt de beslissing van de Brabander echter volledig. “Als alles waar is wat je leest, kan ik me er iets bij voorstellen dat je er als trainer zo in staat en deze beslissing neemt. Daar kun je alleen maar respect voor opbrengen.”

De trainer veroverde in zijn eerste seizoen direct de Johan Cruijff-schaal en de TOTO KNVB Beker. Koeman twijfelt er dan ook niet aan dat het goed zal komen met Van Nistelrooij. “Hij is nog jong voor een coach.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *