Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Pierre van Hooijdonk krijgt flinke draai om de oren

Johan Derksen heeft hard uitgehaald naar analist Pierre van Hooijdonk. Bij PSV zouden er spelers ontevreden zijn over trainer Ruud van Nistelrooy en dit hebben gemeld bij de directie van de club. Van Hooijdonk wuifte dit in het programma ‘Studio Voetbal’ weg. Iets wat Derksen tegen de borst stuit.

Hij vertelde aan tafel bij het praatprogramma het nieuws van Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns met een korrel zou te nemen. Dat leidde bij Derksen tot ergernis, die aan tafel bij Vandaag Inside uithaalde naar Van Hooijdonk. “Dan zit die arrogante Van Hooijdonk ‘s avonds bij Studio Voetbal: Ha-ha, het is staat in De Telegraaf, hè.”

“Zo van: het oude liedje, een sensatiekrant en zo… Nou, De Telegraaf is op momenteel qua nieuwsgaring en columnisten een uitstekende krant”, sneerde Derksen richting Van Hooijdonk. De Studio Voetbal-analist was echter niet de enige die ervan langs kreeg, ook PSV-watcher Rik Elfrink kreeg kritiek van Derksen. “Elfrink is zoveel supporter: als die wat opvangt dan schrijft hij het niet op. Die moet dan een dag na een krant uit Amsterdam, terwijl hij er bovenop zou moeten zitten, melden dat alles wat in De Telegraaf stond juist was.”

Overigens kan Derksen zich niet voorstellen dat Elfrink niet wist van de onrust bij PSV, waardoor hij niet uitsluit dat de journalist de situatie ook ditmaal voor zich heeft gehouden. “Die moet het geweten hebben. Het is echt niet te geloven hoor. Luie en clubgebonden journalisten die niet de gebeurtenissen rondom een club naar buiten brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *