Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Kevin Strootman staat open voor de Eredivisie

Kevin Strootman promoveerde dit seizoen als huurling met Genoa naar de Italiaanse Serie A. Maar het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Marseille en kan nu rustig alle opties gaan bekijken.

Het was de tweede keer in de voorbije jaren dat Strootman neerstreek in de Italiaanse kustplaats. In Marseille, waar hij nu een aflopend contract heeft, was er geen toekomst meer voor de 33-jarige controleur. Na de promotie hintte Strootman op een permanent verblijf in Genua, terwijl lokale media zelfs al spraken van een akkoord. De voormalig Oranje-international houdt er de opties nog open.

Naar verluidt was er vanuit Nederland ook interesse van oude liefde Sparta Rotterdam. “Ik ben deze zomer een vrij man. Vorig jaar heb ik dus even getwijfeld om te stoppen, maar daar denk ik nu heel anders over. Ik heb een goed jaar gehad bij Genoa, heb veel gespeeld, ben fit gebleven”, aldus Strootman tegen Voetbal International.

“Mijn gevoel en perspectief zijn daardoor heel anders dan een jaar geleden. Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken. Dat kan de Serie A zijn, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt van veel factoren af: mijn gezin, maar ook welke club interesse toont”, besluit de middenvelder. Naast Sparta speelde hij in de Eredivisie eerder voor FC Utrecht en PSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *