Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Michael Reiziger nieuwe coach van Jong Oranje

Michael Reiziger wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. De afgelopen vier jaar was hij assistent-trainer bij Ajax. Hij volgt Erwin van de Looi op en tekent een contract tot medio 2025 bij de bond.

Van de Looi had vanaf 2018 de leiding over Jong Oranje, en maakte bekend dat hij na het komende EK zou stoppen. In de zoektocht naar een nieuwe trainer kwam directeur topvoetbal Nigel de Jong uit bij Reiziger.

Reiziger was sinds 2017 in dienst van Ajax, waar hij geschiedenis schreef met het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel met Jong Ajax. De laatste vier jaar was hij assistent bij de hoofdmacht. Toen Alfred Schreuder dit seizoen werd ontslagen hoopte de oefenmeester op een kans als hoofdtrainer, maar de voorkeur ging naar de minder ervaren John Heitinga. Recent maakte Reiziger bekend dat hij bezig was aan zijn laatste maanden in Amsterdam, omdat hij op eigen benen wilde staan.

“Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land”, aldus de 72-voudig Oranje-international op de site van de KNVB. “Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *