Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

AZ haalt vijf Youth League-talenten bij de A-selectie

AZ geeft volgend seizoen de kans aan vijf jonge talenten. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Rome-Jayden Owusu-Oduro, Lewis Schouten en Ernest Poku worden namelijk allen overgeheveld naar het eerste team van de Alkmaarders.

Goes, Meerdink en Poku debuteerden al in de hoofdmacht van de nummer vier van de Eredivisie. Doelman Owusu-Oduro en Schouten zaten al wel bij de wedstrijdselectie van Pascal Jansen, maar maakten nog geen minuten. “Het zal geen verrassing zijn dat Wouter Goes definitief naar de A-selectie gaat”, zegt algemeen directeur Max Huiberts op de clubsite. Zo speelde Goes afgelopen seizoen al elf keer mee in de Eredivisie.

“Mexx Meerdink zal voor de meeste ook geen verrassing zijn. Lewis Schouten heeft het afgelopen jaar heel goed gedaan bij Jong, Onder 18 en in de Youth League. Rome-Jayden Ouwusu-Oduro heeft bijna het hele seizoen al getraind bij het eerste elftal. Ook zij verdienen deze promotie en schuiven door naar de A-selectie.”

Poku zat in een eerder stadium al bij de eerste selectie, maar zette vervolgens een stapje terug. “Door omstandigheden hebben we hem een tijd ook weer bij Jong AZ laten spelen. We dachten dat dit zijn ontwikkeling ten goede zou komen. Hij heeft dat goed opgepakt. Poku heeft een geweldig Youth League-seizoen gespeeld en hij verdient het weer om volledig deel uit te maken van AZ”, besluit Huiberts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *