Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Aankopen Ajax en PSV gefileerd door analisten

Branco van de Boomen zette eerder deze week zijn handtekening onder een contract bij Ajax. Analist Johan Derksen ziet weinig in deze aankoop en verwacht dan ook dat hij helemaal niets zal toevoegen bij de Amsterdammers.

“Ik was het weer helemaal met de column van Willem van Hanegem eens”, sprak Derksen dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside. Nu hebben ze die jongen van Toulouse (Van den Boomen, red.) gehaald. Die heeft bij clubs gespeeld waar ik ook gevoetbald heb. Die wordt nu op data-basis naar Ajax gehaald door die Duitse technisch directeur. Maar die jongen zal nooit wat toevoegen aan Ajax.”

Valentijn Driessen is het met de woorden eens van Derksen en wijst ook naar PSV. “Dat is hetzelfde als die Stijn Spierings naar PSV. Die komt ook van de nummer zestien van Frankrijk. Dat gaat jou echt niet veel verder brengen.” Derksen is dan ook niet onder de indruk van de Nederlanders bij Toulouse. “Daar voetballen vier middelmatige Nederlanders goed.”

Van den Boomen ondertekende eerder deze week een vierjarig contract bij Ajax. Bij Toulouse groeide de middenvelder uit tot een belangrijke kracht. Spierings, die teamgenoot was bij Toulouse, lijk nu op weg te zijn naar PSV. Naar verluidt gaat de middenvelder binnenkort met de Eindhovenaren om tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *