Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Zomerse toptransfer lonkt voor Sofyan Amrabat’

De kans is zeer groot dat Sofyan Amrabat deze zomer een mooie transfer zal maken. Afgelopen winter wilde FC Barcelona hem al overnemen van Fiorentina maar deze deal kwam niet tot een akkoord. Volgens zijn broer Nordin is de interesse in hem erg groot.

Dat Amrabat een absolute toptransfer gaat maken is voor zijn broer Nordin wel duidelijk. “Waarom hij de top aankan? Hij heeft het laten zien op het WK”, vertelt de oudste van het tweetal bij het Ziggo Sport-programma Rondo. “Als je tegen België, Kroatië, Frankrijk, Portugal en Spanje steeds één van de beteren bent, dan kun je het niveau aan.”

Volgens Nordin moet de Fiorentina-middenvelder het niveau makkelijk aankunnen. “Met Feyenoord speelde hij in de Champions League ook een goede wedstrijd tegen Manchester City. Marokko haalde hem daarna gelijk bij de selectie. Hij heeft nu bewezen het aan te kunnen, maar er moet ook ergens een plekje voorbij komen.”

Volgens Amrabat is het duidelijk waar de toekomst van de Marokkaans international ligt. Manchester United zou naar verluidt interesse hebben, maar Amrabat wijst naar een andere competitie. “Ik heb altijd LaLiga gezegd. Daar komt hij het beste tot zijn recht met zijn kracht, snelheid en tackles. Hij heeft ook opties in LaLiga: Atlético Madrid is gecharmeerd van hem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *