Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Daley Blind is onwaarheden helemaal zat

Daley Blind vindt het lastig om zich in te houden als er berichten opduiken in de media die niet waar zijn. Hij ziet het dan ook als een haast onmogelijke opgave om te winnen van de media. Siem de Jong zou dan ook graag een platform zien waarop sporters hun eigen verhaal kunnen vertellen omtrent bepaalde zaken.

“Soms komen er dingen voorbij die zover van de waarheid liggen, dat je handen wel beginnen te jeuken”, vertelt Blind in de de podcast Football is Life van FC Afkicken. “Je wilt mensen laten weten hoe het echt zit. Het probleem is vaak dat je dan één keer je zegje doet, maar de mensen op televisie zitten er drie keer in de week en daar kun je nooit van winnen.”

Volgens de momenteel transfervrije oud-Ajacied blijft het voor spelers dan ook een lastige kwestie. “Op die manier blijf je dan bezig en dan kiezen spelers toch vaak om het maar te accepteren, aan de kant te schuiven en gewoon weer te focussen op wat je moet doen.” De Jong denkt dat het belangrijk is dat spelers zelf naar buiten kunnen treden met het echte verhaal. “Anders blijf je afhankelijk van de vragen van de journalist of hoe het wordt opgeschreven.”

De voormalig Ajax-middenvelder ziet dan ook wel wat in een platform voor atleten waarop men naar buiten kan treden om over bepaalde zaken te spreken in de sportwereld. “Ik vind het wel belangrijk dat er straks actieve spelers zijn die naar buiten kunnen brengen hoe bepaalde zaken in het voetbal worden opgepakt. Ik denk wel dat er een trend is waarbij atleten en sporters een eigen platform nemen en hebben. Ik denk wel dat het belangrijk is dat je de verhalen van de atleten zelf ook kan horen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *