Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van Basten wees functie bij Ajax af: ‘Helemaal geen trek in’

Marco van Basten heeft helemaal geen trek in een bestuurlijke rol bij Ajax. Hij erkend dat hij door de Amsterdammers is benaderd, maar vindt zichzelf daarvoor ongeschikt.

Hij trok deze week aan de bel bij FIFA-baas Gianni Infantino en wil ingrijpende maatregelen. De oud-international ergert zich groen en geel aan het spelbederf en wangedrag van spelers. Onder meer zuivere speeltijd moet dat verhelpen.

Hoewel Van Basten vanuit persoonlijke titel kritiek uit, ziet de huidig voetbalanalist niets in een bestuursfunctie vanuit waar hij meer macht zou kunnen uitoefenen. “Maar dat zoek ik niet. Ik ga niet ten strijde trekken vanuit een bestuursfunctie hier of daar”, vertelt Van Basten in Het Parool. “Ik ben een kijker die goed voetbal wil zien. En ik denk dat het goed is dat ik dit aanzwengel. Niet geschoten is altijd mis.”

Van Basten zegt wel dat hij voor een bestuurlijke rol is benaderd door Ajax. “Ik ben wel gebeld, een tijd geleden bijvoorbeeld door Edwin van der Sar. Dat ging over een rol in de raad van commissarissen bij Ajax. Maar daar heb ik helemaal geen trek in. Voor besturen ben ik veel te direct en wil ik te snel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *