Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Danny Buijs nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard

Danny Buijs staat volgend seizoen aan het roer bij Fortuna Sittard. De 40-jarige oefenmeester heeft een tweejarig contract getekend bij de Limburgers. Hij is de opvolger van Julio Velázquez, die vorig jaar in september het stokje overnam van Sjors Ultee.

Als trainer was Buijs het afgelopen seizoen werkzaam bij KV Mechelen, waar hij al na vier maanden werd ontslagen. Zijn debuut als hoofdtrainer maakte Buijs bij FC Groningen, waar hij tussen 2018 en 2022 aan het roer stond.

“Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen”, reageert Buijs op zijn aanstelling. “Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Wij moeten er – met z’n allen – elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *