Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Maurice Steijn is veel meer een realist’

Maurice Steijn moet een Ajax in verval weer gaan terugbrengen waar het hoort. Maar de oefenmeester is nog niet aangesteld of de scepsis is al groot.

In Rondo werd een VI-interview met Steijn aangehaald. Hij verklaarde: “Positiespel, de basis van alles. Het moet alleen geen doel op zichzelf worden, maar een middel om tot kansen te komen. Ook dat kan op verschillende manieren, met druk , maar ook van achteruit. Het liefst speel ik op de helft van de tegenstander, zodat we bij balverlies meteen compact druk kunnen zetten. Maar we worden ook weleens gedwongen tot een lange bal, of we kiezen er zelf voor.”

Marco van Basten reageerde in het Ziggo Sport-programma op die uitlatingen. “Dit kunnen we allemaal wel zeggen”, aldus de voetbalanalist. “Alle mensen die hier aan tafel zitten kunnen precies hetzelfde zeggen. En dat menen we dan ook nog en daar staan we volledig achter. Wil je hiermee zeggen dat Steijn een goede trainer is?”

Ruud Gullit haakt in: “Ik heb hem ook wel eens gezien bij NAC. Nou, dat was geen aanvallend voetbal wat hij daar speelde. Daar speelde hij héél compact en vanuit de verdediging. Maar dat was terecht, want hij had de kwaliteit niet om aanvallend te spelen. Ik denk dat Steijn veel meer een realist is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *